2020. április 28., kedd

Református hittan 04.28


Isten Igéje formál: Jeremiás a fazekasnál   8.osztály

Amikor megszületünk, megvannak azok a képességeink, amikkel a nekünk kijelölt életutat végig tudjuk járni. Minden ember életének megvan a célja. Istentől a képességek mellé szabad akaratot is kaptunk. Dönthetünk életünk felett. Örök kérdése az embernek, mi a helyes út?
Segítenek a képességeink is abban, merre kell indulnunk. Azt kell választanunk, amihez tehetségünk van. Abban leszünk eredményesek, azzal tudunk használni másoknak. Van amikor nem ezt tesszük. Ilyenkor elrontjuk akár a saját életünket is. Rossz útra tértünk, és ekkor Isten beavatkozik. Ez a beavatkozás fájni szokott. Rosszul esik, szeretnénk, ha a mi elképzelésünk teljesülne. Ez történt Izráel népével is. Rossz útra tértek, bálványisteneket kezdtek imádni.  Tetszett nekik a környező pogány népek vallása. Az sem számított, hogy ezek közül némelyik még emberáldozatot is használt. A helyreállítás fájdalmas lesz. Majd idegenben észhez térnek. Jön a babiloni birodalom, megszállja az országot, kirabolja, sőt hadizsákmányként elhurcolják a népet is. Isten arra választotta ki Jeremiást, hogy mindezt előre elmondja a népnek. „Olvasd el a 71. oldalon az 1. pontot, Ki volt Jeremiás?”
Majd a 70. oldalon a bibliai részt.
Ahogy a fazekas összegyúrja az elrontott edényt és újat formál belőle, úgy formálja Isten újjá a neki engedetlen népét. A fogságból való hazatérés után új életet kezdhetnek.
A munkafüzet 69. oldalán oldd meg a feladatból az a, c, d, e, pontokat és küldd el a következő órára cedrussuli62@gmail.com 05.05.ig
Értékelni fogom. Jó munkát! Edit néni      

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése