2020. március 30., hétfő

Matematika Jutka néni 0330

Kedves Nyolcadikosok!

A mai órán kipróbáljuk a Zoom-ot.

Ti már szerintem használtátok, de ha mégsem:

1. Regisztrálj egy fiókot és töltsd le a Zoomot a http://zoom.us oldalról

2. Figyelj arra, hogy a telepítés után a programot a kék  kamera ikonnal nyisd meg!

3. A beszélgetéshez kapcsolódni a kék Join gombbal lehet.


Az ID kód: 477 644 0419

10 órakor találkozunk!

03. 30. Szöveges feladatok

1.Egy kétjegyű szám második számjegye 3-mal nagyobb az elsőnél. Ha ezt a számot és a számjegyei felcserélésével kapott számot összeadjuk. akkor 143-at kapunk. Melyik ez a szám?

tízesek
egyesek
a szám
Eredeti szám



Új szám




2. Egy kétjegyű szám egyik számjegye 2-vel nagyobb, mint a másik. Ha ezt a számot és a számjegyei felcserélésével kapott számot kivonjuk egymásból, akkor 18-at kapunk. Melyik ez a szám?
3. Egy kétjegyű szám egyik számjegye kétszer akkora mint a másik. Ha a számjegyeket felcseréljük, az új szám az eredeti másfélszeresénél 9-cel nagyobb. Melyik ez a szám?
4. Egy kétjegyű szám egyik számjegye harmada a másiknak. Ha a számjegyeket felcseréljük, az új szám az eredeti felénél 5-tel kisebb. Melyik ez a szám?
5. Egy kétjegyű szám jegyeinek összege 10. Ha a számjegyeket felcseréljük, az új szám az eredeti háromszorosánál 2-vel kisebb lesz. Melyik ez a szám?
6. Egy kétjegyű szám számjegyeinek összege 12. Ha a számjegyeket felcseréljük, az így kapott szám az eredeti kétszeresénél 15-tel nagyobb. Melyik az eredeti szám?
7. Egy kétjegyű szám számjegyeinek aránya 1:3. Ha a számjegyeit felcseréljük, az így kapott szám kétszerese az eredeti számnál 15-tel kisebb lesz. Melyik az eredeti szám?

8. Egy kétjegyű szám számjegyeinek aránya 1 : 3 Ha a jegyeket felcseréljük, az így kapott szám háromszorosa az eredeti számnál 16-tal nagyobb lesz. Melyik az eredeti szám?

Jutka néni

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése