2020. március 20., péntek

Kamarakórus

Kedves Nagykalárisos Leánykák!

Most egy időre itt fogunk találkozni, a digitális világ éterében. Sajnálom, hogy idén nem jutottunk el a Városi Népdaléneklési Versenyre, de úgy gondolom, hogy a belefektetett energiátok, munkátok és tudásotok emiatt nem fog elveszni, sőt, csak egyre jobban gyarapodni fog. Kérlek Benneteket, hogy a már megtanult népdalcsokrotokat énekeljétek el otthon szeretteiteknek vagy magatoknak.

A mai órára hoztam nektek három videót. Mindhárom felvételen ugyanaz az előadó fog szerepelni a saját bandájával. Azért is csempészem be ezt a mai órátokra, mert ez a személy elég elismert művész Magyarországon, Erdélyben és az egész világon. Szeretném, ha közelebbről is megismerkednétek vele és muzsikájával.
A másik felvételen el fogja játszani és énekelni a népdalcsokrotokban szereplő első ismert mérai népdalt, a „Gyöngyvirágos a türei nagytemplomot”.
A harmadik videóban pedig Kalotaszegi dallamokat fogtok hallani.
Miután meghallgattátok ezt a három videót, írjátok le egy üres lapra a személyes véleményeteket az előadóról. Fényképezzétek le és küldjétek el a tanulo9876@gmail.com e-mail címemre.

Egy kis leírás a művészről, Tcha Limbergerről:













Tcha Limberger eredetére nézve félig flamand, félig szintó zenész. Brüsszelben él, de a világ számos táján megfordult és muzsikált már, többek között Budapesten és az erdélyi Kalotaszegen hosszabb ideig élt is. A magyar nyelvet anyanyelvi szinten beszéli, de emellett legalább nyolc másikat is. Három különböző műfajt játszó együttest vezet, a Budapest Gypsy Orchestra, a Kalotaszeg Trió és a Les Violins de Bruxelles fellépéseit nem is mindig egyszerű összehangolni. Hagyományos zenéinket a világ legváltozatosabb színpadain játssza és népszerűsíti évek óta – és ebben az sem akadályozza meg, hogy születésétől fogva vak. Mostanában ritkán jár Magyarországra, legtöbbször Nagy-Britannia, Írország, Brüsszel, Párizs koncerttermeiben tűnik fel.


Jó zenehallgatást kívánok!










        Üdv.:
        Mariann néni

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése