2020. március 15., vasárnap

Ének


Kedves Tanítványaim!


Iskolánkban is megkezdjük a digitális oktatást. Ez azt jelenti, hogy 2020. március 16. (hétfőtől) a megszokott tanítási órák helyett otthonról, egy online felület segítségével tudjátok elérni a tananyagot (blog oldalon) és tudtok készülni az óráitokra. Minden óra tananyagát egy Word dokumentumban fogjátok megkapni, amely tartalmazni fogja a házi feladatokat is! Kérlek Benneteket, hogy azokat a feladatokat minden órára készítsétek el, és a tanulo9876@gmail.com e-mail címemre küldjétek el.
Próbáljátok a határidős feladatokat időben elkészíteni és elküldeni, ezzel segítve a közös munkánkat. Ne ijedjen meg senki ettől a helyzettől, nekem is sok minden még új, de bízok az alkalmazkodóképességünkben.
A kapcsolattartás kizárólag csak az e-mailen keresztül történjen, mindenkinek kitartást és jó munkát kívánok! :)
Üdvözlettel:
Mariann néni
 

A tanóra anyaga: Bartók Béla: A kékszakállú herceg vára. Az alábbi linken keresztül elérhető az opera teljes magyar felirattal: https://www.youtube.com/watch?v=Tllv7GMJuAk&t=1385s
Órai munka, feladat:
·       Írjátok le a füzetedbe az ajtó jeleneteket végig (úgy, ahogyan az órán a táblára írnánk).
1. ajtó (kínzókamra): 14:55
2. ajtó (fegyveresház): 18:59
3. ajtó (kincstár [kincsesház]): 23:03
4. ajtó (virágos kert): 25:10
5. ajtó (a végtelen birodalom): 29:59
6. ajtó (könnyek tava): 36:01
7. ajtó (a régi asszonyok): 47:39
·       Hallgassátok meg a felvételt a 4. ajtó végéig.
Házi feladat: Leírni a füzetbe Bartók Béla: Kékszakállú herceg várának a keletkezési idejét, műfaját és rövid történetét. Ezt képernyőfotóval is átküldheted a telefonodról az e-mailemre.

Mindenkinek jó munkát kívánok! J



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése