2020. május 26., kedd

05.26. Katolikus hittan


Kedves Gyerekek!

Június 3-án, szerdán 11.00 órakor legyetek szívesek zoomon keresni, mert webórán találkozunk! https://us04web.zoom.us/j/6757783273  
 Meeting ID:   675-778-3273 Password: 9CuXGX 
Ez az utolsó „személyes találkozás” az év kiértékelése, zárása is lesz. Lehetőleg mindenki legyen jelen!

Először aktuális ünnepeinkre nézzünk rá!



Most vasárnap ünnepeltük Jézus mennybemenetelét. A mennybemenetel Jézus feltámadása utáni 40. nap eseménye. Ezt a napot áldozócsütörtöknek is hívjuk, mert sokszor ezen a napon, vagy ehhez közeli időpontban történik az elsőáldozás.


A jövő vasárnap lesz pünkösd ünnepe, ami húsvét utáni 50. nap, a Szentlélek eljövetele.


1.      A húsvéti ünnepkörről, összefoglalásként, oldd meg ezt a kis feladatot!


Húsvéti ünnepkör


2.      A VIII. parancshoz a következő szentírási részt választottam. Olvasd el a megadott részt, valamint a TK 88/Jó, ha tudod bekezdését! Ezek alapján oldd meg a redmenta feladatot!

Jézus a főtanács előtt (Mk 14, 53-64)

Jézust a főpaphoz vitték. Összegyűlt nála minden főpap, írástudó és vén. Péter pedig messziről követte őt, be egészen a főpap palotájáig, és a szolgákkal a tűznél leülve melegedett. A főpapok pedig, és az egész főtanács, tanúvallomást kerestek Jézus ellen, hogy halálra adják, de nem találtak. Sokan tettek ugyanis hamis tanúvallomást ellene, de vallomásaik nem egyeztek egymással. Végül néhányan felálltak, és hamis tanúvallomást tettek ellene ezekkel a szavakkal: »Hallottuk, hogy ez azt mondta: ‘Lebontom ezt a kéz alkotta templomot, és három nap alatt másikat építek, amelyet nem kéz alkotott’.« De a vallomásuk így sem volt megegyező. Ekkor a főpap középre állt, és megkérdezte Jézust: »Semmit sem felelsz mindarra, amit ezek tanúsítanak ellened?« Ő csak hallgatott, és semmit sem felelt. A főpap újra megkérdezte őt: »Te vagy-e a Krisztus, az áldott Isten Fia?« Jézus azt felelte neki: »Én vagyok. És látni fogjátok az Emberfiát a Hatalmasnak jobbján ülni, és eljönni az ég felhőiben«. Ekkor a főpap megszaggatta ruháit, és így szólt: »Mi szükségünk van még tanúkra? Hallottátok a káromkodást. Mit gondoltok?« Erre azok mindnyájan halálra méltónak ítélték őt.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése